Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten
Chioggia
Chioggia
* 25 gr Pistachenoten
* 1 stronk Witlof
* 2 Chioggia bieten
* 125 gr Pitloze Rode Druiven
* 25 gr Waterkers
* 150 gr Geitenkaas 45+
* 2 EL Balsamicoazijn
* 3 EL Traditionele Olijfolie
1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten
4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
2.Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof en halveer in de
lengte. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne repen.
3. Schil de bieten en halveer ze. Schaaf met de dunschiller op de snijkant
in dunne plakjes, zodat het mooie patroon van het binnenste van deze
bieten goed zichtbaar is. Halveer de druiven en verwijder de harde stelen
van de waterkers.
4. Verdeel de biet, het witlof en de waterkers over de borden. Verdeel de
geitenkaas erover. Bestrooi met de pistachenoten, versgemalen peper en
eventueel grof zeezout. Besprenkel met de balsamicoazijn en oli