• info@nammensma-agro.nl
  • info@nammensma-agro.nl

Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten

Chioggia


Benodigdheden

* 25 gr Pistachenoten

* 1 stronk Witlof

* 2 Chioggia bieten

* 125 gr Pitloze Rode Druiven

* 25 gr Waterkers

* 150 gr Geitenkaas 45+

* 2 EL Balsamicoazijn

* 3 EL Traditionele Olijfolie


Bereidingswijze

1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten

4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.

2.Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof en halveer in de

lengte. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne repen.

3. Schil de bieten en halveer ze. Schaaf met de dunschiller op de snijkant

in dunne plakjes, zodat het mooie patroon van het binnenste van deze

bieten goed zichtbaar is. Halveer de druiven en verwijder de harde stelen

van de waterkers.

4. Verdeel de biet, het witlof en de waterkers over de borden. Verdeel de

geitenkaas erover. Bestrooi met de pistachenoten, versgemalen peper en

eventueel grof zeezout. Besprenkel met de balsamicoazijn en oli