Pasta met Kip, Venkel en Italiaanse Kruiden
Knolvenkel
Knolvenkel
* 2 Venkelknollen
* 1 teen knoflook
* Arachideolie
* 1 Citroen
* 200 gr Zuivelspread
* 2 EL Italiaanse Kruiden
* 200 ml Heet Water
* 300 gr Kipfiletreepjes
* 300 gr Fusili
* 85 gr Rucola
1. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen en bewaar het
loof. Snijd de knollen in de lengte in parten en snijd in de breedte in
dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en
bak de venkel en knoflook 10 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig.
2. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers 1 helft
uit. Snijd de andere helft in plakjes. Voeg de zuivelspread, 2 el citroensap
(per 4 personen), de Italiaanse kruiden, het water en de kipreepjes toe en
roer door. Breng aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan
zachtjes stoven, roer af en toe.
3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de rucola fijn. Giet de pasta af en meng met de rucola en het citroen
rasp door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met het
venkelloof en een schijfje citroen.