Ovenschotel met Geitenkaas en Koolrabi
Koolrabi
Koolrabi
* 3 Koolrabi
* 4 Vastkokende Aardappels
* 100 gr Katenspek
* 75 gr Waterkers
* 4 Tomaten
* 250 gr Geitenkaas
* 200 ml Verse Slagroom
* 3 EL Traditionele Olijfolie
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de koolrabi's en snijd in dunne
plakken. Snijd de schoongeboende aardappelen in de lengte in dunne
plakken. Bak het katenspek uit in een koekenpan met antiaanbaklaag en
laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de grove steeltjes van de water
kers, houd een paar blaadjes waterkers achter voor garnering en snijd de
rest fijn. Snijd de tomaten in dunne plakken.
2. Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappel over de schaal.
Maak daarop een laag met de helft van de koolrabi en de helft van het
spek. Verkruimel de helft van de geitenkaas erboven en verdeel de helft
van de waterkers erover. Verdeel de rest van de aardappel, koolrabi en
spek erover. Verkruimel de rest van de geitenkaas erboven en verdeel de
rest van de waterkers erover. Schenk de slagroom erover en dek af met de
plakken tomaat.
3. Besprenkel met de olie, bestrooi met peper en zout en bak de ovenscho
tel ca. 1 uur in het midden van de oven totdat alle groenten gaar zijn. Gar
neer met de achtergehouden waterkers.