• info@nammensma-agro.nl
  • info@nammensma-agro.nl

Ovenschotel met Geitenkaas en Koolrabi

Koolrabi


Benodigdheden

* 3 Koolrabi

* 4 Vastkokende Aardappels

* 100 gr Katenspek

* 75 gr Waterkers

* 4 Tomaten

* 250 gr Geitenkaas

* 200 ml Verse Slagroom

* 3 EL Traditionele Olijfolie


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de koolrabi's en snijd in dunne

plakken. Snijd de schoongeboende aardappelen in de lengte in dunne

plakken. Bak het katenspek uit in een koekenpan met antiaanbaklaag en

laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de grove steeltjes van de water

kers, houd een paar blaadjes waterkers achter voor garnering en snijd de

rest fijn. Snijd de tomaten in dunne plakken.

2. Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappel over de schaal.

Maak daarop een laag met de helft van de koolrabi en de helft van het

spek. Verkruimel de helft van de geitenkaas erboven en verdeel de helft

van de waterkers erover. Verdeel de rest van de aardappel, koolrabi en

spek erover. Verkruimel de rest van de geitenkaas erboven en verdeel de

rest van de waterkers erover. Schenk de slagroom erover en dek af met de

plakken tomaat.

3. Besprenkel met de olie, bestrooi met peper en zout en bak de ovenscho

tel ca. 1 uur in het midden van de oven totdat alle groenten gaar zijn. Gar

neer met de achtergehouden waterkers.